пятница, 4 декабря 2020 г.

Тема :  «Як цікаво проводити час взимку?»

1) Обмін інформацією «Як цікаво проводити час узимку?»

— Пригадайте, скільки гарного навкруги взимку — блискучі бу-рульки, ажурні сніжинки, таємничі кучугури... Казкова краса зими притягує, хвилює, бентежить нашу уяву. А чому настає зима?

2) Слухання казки

Високо-високо, за найвищими хмарами, була незвичайна країна. Господарювала там мати Природа. Вона посилала на землю своїх діток. А було їх чотири: Весна, Літо, Осінь, Зима. Щоразу матінка Природа готувала своїх дітей до подорожі на землю. Весна пробуджувала природу від сну. Літо — дарувало багато квітів, ягід, грибів. Осінь радувала всіх щедрим урожаєм. Коли махала золотоволоса красуня останнім своїм жовтим листом і прощалася з нами, то наставала черга Зими йти до людей.

Дайте відповідь на запитання : 

— Після якої пори року настає зима?

3) Вправа «Продовж речення»

- Зима — це...

- Узимку можна...

4)  Гра «Виправ помилку»

— Незнайко писав листа, у якому хотів розповісти про те, що таке зима, та, як завжди, все переплутав. Допоможіть виправити помилки, допущені в листі!

«Перший зимовий місяць називається вересень. Як настає зима, так починаються холоди, і люди одразу надягають теплий одяг: шуби, чоботи, рукавиці, шапки, шорти, шарфи. Узимку діти катаються на санчатах, лижах, велосипедах, ліплять снігову бабу, купаються у морі, ковзають по льоду, засмагають, будують снігові фортеці й готуються до маминого свята.

Є спортсмени, які займаються зимовими видами спорту: хокеїсти ключками забивають шайбу в ворота; фігуристи танцюють на лижах; лижники з’їжджають із гірки на санчатах; ковзанярі бігають на лижах. Щоб не застудитися, потрібно щоранку з’їдати по одній бурульці. Зима — чудова пора року!»


Комментариев нет:

Отправить комментарий

 Інформація для батьків : " Батькам про покарання" https://rosinka.org.ua/batkam-pro-pokarannya/