вторник, 21 апреля 2020 г.

Чи вважаєте ви себе успішними?
— Що таке успіх, на вашу думку?
     Скільки людей — стільки й можливостей досягти успіху. У вашому класі навчаються діти одного віку, але хтось любить природу, а комусь до вподоби музика, мистецтво чи спорт. Хтось мріє стати комп'ютерним генієм, хтось лікарем, а хтось — спортсменом. Мрія надихає людину, дає сили в досягненні мети. Успіх є результатом тривалої напруженої роботи, заняття певною справою.
— Що потрібно робити, аби стати успішним у житті?
— Які якості мають бути притаманні людині для досягнення поставленої мети?
    Відповіді на сві ці запитання ви отримаєте прочитавши невеличку притчу.
 "Двоє друзів і старий жебрак"
В одному селі жили двоє друзів — Андрій і Сергій. Якось, коли вони сиділи і мріяли про великі подвиги, завдяки яким їхні імена залишаться у віках, до них із проханням принести води звернулася стара хвора сусідка. Андрій відповів, що йому треба готуватися до великих справ, тому ніколи займатися дурницями. А Сергій мовчки встав і приніс води. Після цього він став щодня заходити до хворої жінки, аби допомогти їй.
Іншого разу до друзів підійшов старий жебрак і попросив нагодувати його. «Не заважай, — сказав йому Андрій, — ти всього лише старий жебрак, а я думаю про те, як нагодувати всіх людей на світі». А його друг підвівся і виніс із хати хліба. Старий подякував йому і сказав: «Не той жебрак, у кого кишеня з дірою, а той, у кого душа порожня. Не той великий, хто сам про себе так думає, а той, кого люди таким уважають за справи його».
Минув час. Один із друзів став базікою та неробою, а інший, незважаючи на молодість, — одним із найшанованіших людей, до думки якого прислухалися навіть старі. Слава про доброго й мудрого юнака живе й досі, а про іншого ніхто не згадує.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

 Інформація для батьків : " Батькам про покарання" https://rosinka.org.ua/batkam-pro-pokarannya/